Фітокомплекс
Левицького
Офіційний сайт О.Левицького
лікування раку народними засобами

Отрута скорпіона впорається з раком мозку

Яд скорпиона справится с раком мозга

Скорпіони є одними із найнебезпечніших для людини істот на Землі. Один укус цього невеликого членистоногого здатний за кілька хвилин вбити дорослу людину. Проте з давніх-давен вважається, що в невеликих дозах отрута скорпіона має лікувальний ефект. Ще лікарі Стародавнього Китаю радили наполягати живих скорпіонів на олії, щоб отриманим засобом лікувати запалення середнього вуха. Авіценна у своїх книгах давав опис приготування зі скорпіонів ліків, які дроблять каміння у нирках. Крім того, на Сході препарати з отрути скорпіону призначали як заспокійливі та наркотичні засоби. В останній якості цю речовину досі використовують деякі індійці: вони стверджують, що після того, як біль від укусу вщухає, отрута викликає ейфорію та галюцинації.

Проте американці мають намір використати скорпіонів для допомоги людям на найвищій технологічній основі. Щоб лікувати одне з найважчих захворювань – рак мозку – дослідники намагаються «схрестити» отруту скорпіона з радіоактивними ізотопами.

Поштовхом для цього незвичайного винаходу став той факт, що один із білків, що міститься в отруті жовтого скорпіону, зв'язується з клітинами пухлини мозку (гліоми). Вчені подумали, що можна якимось чином "змусити" цей білок доставляти в мозок щось руйнівне ракових клітин.

В результаті довгої роботи було створено синтетичну скорпіонову отруту, до якої «приєднали» радіоактивні ізотопи йоду. Таким чином, отрута та радіація працюють у тандемі: протеїн отрути доставляє в мозок радіоактивні ізотопи, які, у свою чергу, вбивають ракові клітини. Ця речовина, яка одержала назву TM-601, вводиться в кровотік пацієнта, причому для процедури навіть не потрібна повна госпіталізація – все робиться в амбулаторних умовах.

Дослідники стверджують, що доза радіації, отриманої при такій терапії, надто мала, щоб пошкодити організму: наприклад, при лікуванні раку щитовидної залози пацієнти опромінюються набагато сильніше. ТМ-601 повністю виводиться з організму із сечею.

Зараз у США повним ходом ідуть випробування нового методу лікування. У дослідженнях беруть участь 54 добровольці. Перші результати показують, що новий засіб справді розсмоктує пухлини та збільшує тривалість життя пацієнтів. Якщо лабораторні дослідження пройдуть успішно, то незабаром світ отримає незвичайний, але ефективний засіб для боротьби зі страшною хворобою, яка щороку лише в США фіксується у 17 тис. осіб.

Джерело: www.Utro.Ru