Фітокомплекс
Левицького
Офіційний сайт О.Левицького
лікування раку народними засобами

Нові груди зі стовбурових клітин

Новая грудь из стволовых клеток

Медики Донецького протипухлинного центру розробляють нові методи пластичних операцій для жінок, які перенесли операцію на грудях, повідомляє УНІАН.

Рак молочної залози – одне з найпоширеніших і смертельних захворювань. За статистикою від нього страждають 62% зі 100 тисяч жінок. На думку генерального директора Донецького обласного протипухлинного центру Григорія Бондаря, лікувальний заклад повинен мати всі види пластики, щоб жінка не відчувала себе ущемленою у зв'язку з тим, що вона не має можливості відчувати себе нормальною.

Проблема вирішується шляхом пластичних операцій, які дають змогу сформувати нову молочну залозу за рахунок м'яких тканин на грудній клітці, вважає фахівець. Другий напрямок, за його словами, – стовбурові клітини. Клініка найближчими місяцями має отримати апарат для вирощування стовбурових клітин.

Фахівці планують вирощувати такі клітини за певних умов. А потім, коли молочну залозу видалили частково або повністю, ці стовбурові клітини введуть підшкірно там, де розташовується заліза. Далі вони поступово розмножуватимуться, і в результаті сформується нова молочна залоза, повідомив Григорій Бондар.

За матеріалами: http://medicinform.net/